Wat ben je toch een stijve hark!

Door Jantje2000 op woensdag 29 juni 2016 12:24 - Reacties (10)
Categorie: -, Views: 4.572

Ja, die zin, of een afleidsel daarvan, werd me de afgelopen dagen een paar keer naar het hoofd geslingerd. En waarom?
Zaterdag was ik heerlijk in de tuin aan het werk. Niet dat dat mijn favoriete hobby is, maar af en toe is dat toch wel eens nodig. Het onkruid stond achterin zo'n meter hoog, dus m'n broertje en ik waren het er over eens dat we zo niet bij de wortels konden. Daarom pakten we een schaar (die gelukkig 1 meter lang was, zodat we niet hoefden te bukken) waarmee we het onkruid wegknipten. Helaas kan niet alles goed gaan, want er zat nog één wortel aan de grond vast. Die mocht ik van mijn broertje losknippen, aangezien hij met die bos onkruid in z'n handen stond.
Nadat ik de wortel los had geknipt zette ik een stap achteruit, om te kijken of de gehele bos echt los was van de grond.
Helaas kwam het niet zover, want op de grond, precies op de plaats waar ik met mijn linkervoet naar achter stapte lag een hark. En het ergste is dat dat geen gewone hark is, maar een soort dreghark met maar vier punten. En die vier punten zijn héél scherp en zo'n centimeter breed.
Uiteraard had ik schoenen aan, maar ik had de pech dat de hark gewoon dwars door m'n schoen heen ging.
De hark ging zo'n 2 tot 3 centimeter in mijn voet. Ik viel achterover en had een gezicht alsof ik pijn had. Dit had ik overigens ook werkelijk, want het deed behoorlijk zeer. Uiteraard liet ik m'n broertje gelijk de hark uit m'n voet trekken en uiteraard deed ik een heel klein beetje zielig. Want dat hoort erbij.
Ik hinkelde naar binnen om een pleister erop te laten doen, waarna ik uiteraard rustig op de bank een boek ging lezen.
Tijdens de avondmaaltijd kreeg ik een voetbad voorgeschoteld. Dit hield gewoon een soort bak in waarin water en soda zaten. Dat zou namelijk goed zijn voor de wond.
Zaterdagavond, zondagochtend en zondagavond kreeg ik nog een soda voetbad, en maandag ging ik naar de dokter. Dit omdat mijn moeder bang was voor tetanus, aangezien de hark niet helemaal schoon was.
Tja, ik kreeg een tetanus prik en ik ging met krukken naar school. En aangezien ik net krukken liep moest ik wel vertellen wat er met mijn voet aan de hand was. Daarop volgden onder andere de volgende reacties:
  • En zit de hark er ook nog in? :*)
  • Wat ben je toch een stijve hark, Jan!
  • Je hebt helemaal geen krukken nodig, want je bent zelf al een kruk! ;)
Dit vond ik zelf de leukste sarcastische opmerkingen.
Momenteel gaat het wel weer met m'n voet en dus ga ik weer zonder krukken naar school, waarna ik ook minder sarcastische reacties krijg ;)

Introductie van mezelf

Door Jantje2000 op maandag 2 mei 2016 19:32 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 1.362

Ik ben Jan en kom uit 2000. Daar komt dus ook mijn nickname vandaan. Ik heb een heleboel hobby's waaronder ook hobby's die er boven uit steken.

Mijn grootste hobby is programmeren, maar voetballen en hardlopen vind ik even leuk. Ik kan het allemaal niet goed, maar toch vind ik het wel leuk.

Ik zit in 4-havo en ik ben momenteel bezig met een profielwerkstuk. (pws) En dat doe ik over hacken, aangezien dat ook een hobby van me is. Maar net zoals alle andere hobby's kan ik dat ook al niet.

Waarover ik ga schrijven in mijn blog weet ik nog niet, maar misschien hebben jullie nog ideeën. Die mogen jullie natuurlijk achter laten in de reacties. Nou in ieder geval hoop ik dat jullie mijn blogs leuk zullen vinden.

En dan stop ik nu maar met m'n eerste post.

Yow,
Jantje2000